De eerste premier van Singapore, Lee Kuan Yew, heeft de naam dat hij Singapore gemaakt heeft tot wat het vandaag de dag is. Onder zijn leiding werd Singapore rijk en welvarend, en een van de meest ontwikkelde landen van Azië. Toen hem gevraagd werd of hij wel eens de neiging had om op te geven wanneer hij in de loop van de lange jaren in dienst van zijn land met kritiek of problemen te maken kreeg, antwoordde hij: ‘Dit is een baan voor het leven.’

Ook Nehemia, die de leiding had over de herbouw van de muur van Jeruzalem, weigerde om op te geven. Hij kreeg te maken met spot en intimidatie van de kant van de vijanden die overal om hem heen waren, en ook van zijn eigen volk kreeg hij het soms zwaar te verduren (Neh. 4-5). Zijn vijanden beschuldigden hem er zelfs van dat hij een dubbele (persoonlijke) agenda had (6:6-7). Hij deed wat hij kon om zich te verdedigen, maar niet zonder de hulp van God te zoeken.

Ondanks alle moeiten was de muur in 52 dagen af (6:15). Maar daarmee was Nehemia’s werk niet klaar. Hij moedigde de Israëlieten aan om de Schriften te bestuderen, de eredienst te houden en naar Gods wet te leven. Nadat hij twaalf jaar als gouverneur had gediend (5:14), keerde hij terug om ervoor te zorgen dat zijn hervormingen doorgang vonden (13:6). Voor Nehemia was het een baan voor het leven om zijn volk door een moeilijke periode heen te leiden.

In het leven lopen we allemaal tegen uitdagingen en problemen aan. Maar zoals God Nehemia geholpen heeft, zo zal Hij ook onze handen sterk maken (6:9) voor de rest van ons leven en welke taak Hij ons ook maar geeft.