Elk jaar bezoeken zo’n twee miljoen mensen uit de hele wereld de St Paul’s Cathedral in Londen. Je betaalt om binnen te komen, maar het is het meer dan waard om het magnifieke gebouw van binnen te bekijken, dat tegen het eind van de zeventiende eeuw door Sir Christopher Wren gebouwd is. Toch is toerisme niet het voornaamste doel van deze kathedraal. Zijn belangrijkste missie is ‘om mensen in al hun verscheidenheid in staat te stellen om de transformerende aanwezigheid van God in Jezus Christus te ervaren’. Als je het gebouw wilt zien en de architectuur wil bewonderen, betaal je om toegelaten te worden. Maar het kost niets om binnen te komen en een van de dagelijkse erediensten die in de kathedraal gehouden worden bij te wonen.

Wat kost het om het koninkrijk van God binnen te komen? De toegang is gratis, want Jezus Christus heeft er met zijn dood voor betaald. ‘Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost’ (Rom. 3:23-24). Wie zijn eigen geestelijke behoefte erkent en door het geloof Gods vergeving voor de zonde aanvaardt, heeft een nieuw, eeuwig leven in Hem.

Wie wil kan vandaag een nieuw leven binnengaan, want Jezus heeft door zijn dood aan het kruis en zijn opstanding uit de dood de toegangsprijs betaald.