Ik ben opgegroeid in de opstandige jaren zestig en heb toen een tijd de religie de rug toegekeerd. Heel mijn leven was ik al naar de kerk gegaan, maar ik kwam pas tot geloof toen ik begin twintig was en een afschuwelijk ongeluk meemaakte. Sindsdien vertel ik iedereen die het horen wil over Jezus’ liefde voor ons. En dat is een hele reis geweest.

Het leven in deze gebroken wereld is sowieso een hele reis. Onderweg komen we bergen en dalen tegen, rivieren en vlaktes, drukke snelwegen en eenzame landweggetjes. We maken goede en minder goede momenten mee, kennen vreugde en verdriet, conflicten en verlies, gebroken harten en eenzaamheid. We kunnen de weg vóór ons niet zien, maar moeten hem stap voor stap gaan. We kunnen niet zelf bepalen waar hij heen voert.

Iemand die Jezus volgt hoeft evenwel nooit alleen op pad te gaan. De Bijbel staat vol met uitspraken over het feit dat God er altijd bij is. Er is geen plek waar we heen kunnen gaan waar Hij niet zou zijn (Ps. 139:7-12). Hij zal ons nooit in de steek laten (Deut. 31:6; Heb. 13:5). Nadat Hij beloofd had de heilige Geest te sturen, zei Jezus tegen zijn discipelen: ‘Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug’ (Joh. 14:18).

We kunnen de uitdagingen en kansen die we op onze reis tegenkomen met vertrouwen aanpakken, want God heeft beloofd dat Hij er altijd bij zal zijn.