Hoog in de bergen die ten noorden van onze stad liggen, bevindt zich een bevroren meer. De route naar dat meer gaat omhoog langs een steile, kale bergrug bezaaid met stenen en rotsblokken. Het is zeker geen gemakkelijke klim.

Net voordat je serieus begint te klimmen kom je een beekje tegen, een bron die uit de zachte aarde opwelt en door een rijk begroeide weide stroomt. Een rustige plek waar je nog even goed kunt drinken voordat je aan de moeilijke tocht omhoog begint.

In het klassieke allegorische verhaal dat John Bunyan over het leven van een christen schreef, De Christenreis, komt Christen op een gegeven moment onderaan een plek waar hij steil omhoog moet klimmen: de heuvel genaamd Moeilijkheid. Onderaan de heuvel was een bron, waarvan Christen eerst dronk om zich te verfrissen, waarna hij aan de klim begon.

De moeilijke berg waar u voor staat is misschien een opstandig kind of een ernstig medisch onderzoek. Het lijkt meer te zijn dan u aan kunt.

Ga voordat u aan uw volgende grote taak begint naar de verfrissende bron die God zelf is. Kom tot Hem met al uw zwakheden, vermoeidheid, hulploosheid, moedeloosheid en twijfels. Drink diep van zijn macht, zijn kracht en zijn wijsheid. God weet precies in welke omstandigheden u verkeert en zal u voorzien van een onuitputtelijke voorraad van troost, geestelijke kracht en bemoediging. Hij zal uw hoofd opheffen en u de kracht geven om door te gaan.