De negentiende-eeuwse kleermaker Jacob David had een probleem. Het was tijdens het hoogtepunt van de goudkoorts in Amerika, en de broeken van de goudzoekers en mijnwerkers bleven verslijten. Maar hij bedacht er iets op. Hij ging naar de plaatselijke textielgroothandel van ene Levi Strauss, kocht een partij zeildoek en begon van het zware, stevige materiaal broeken te maken. De blue jeans was geboren. Tegenwoordig is de spijkerbroek (zoals die van Levi’s) een van de populairste kledingstukken van de hele wereld, en dat allemaal omdat iemand bedacht om zeildoek voor een nieuw doel te gebruiken.

Simon en zijn vrienden waren vissers op het Meer van Galilea. Toen Jezus langskwam en hen opriep om Hem te volgen, gaf Hij hun een nieuw doel. Ze zouden niet langer op vissen vissen. Jezus zei: ‘Kom, volg mij! Ik zal van jullie vissers van mensen maken’ (Marcus 1:17).

Met dit nieuwe levensdoel werden deze mannen door Jezus onderwezen en getraind zodat ze na zijn hemelvaart door God gebruikt konden worden om mensen te vangen met de boodschap van het kruis en de opstanding van Jezus. Ook wij mogen vandaag in hun voetstappen gaan om het goede nieuws van Jezus’ liefde en redding te brengen.

Laat ons leven die liefde mogen verkondigen en laten zien, die het leven, het doel en de eeuwige bestemming van andere mensen kan veranderen.