Elk jaar rond Kerst wordt de voornaamste toeristische straat van Singapore, Orchard Road, een paar weken lang omgetoverd tot een magische wereld van licht en kleur. Al dat sierlicht is bedoeld om toeristen aan te moedigen hun geld uit te geven in de vele winkels die aan deze straat liggen. Voor de winkels zijn het hoogtijdagen. Shoppers komen om van de festiviteiten te genieten, naar de koren te luisteren die bekende kerstliederen zingen en straatartiesten te zien optreden.

De allereerste keer dat Kerst met licht ‘opgesierd’ werd, waren het geen elektrische bedradingen, glitter en neonlichten die te zien waren, maar was het ‘het stralende licht van de Heer’ (Luc. 2:9). Er waren geen toeristen bij, alleen een handjevol eenvoudige herders die in het veld bivakkeerden. En het werd afgesloten door een onverwacht engelenkoor dat God prees: ‘Eer aan God in de hoogste hemel’ (vers 14).

De herders gingen naar Betlehem om te zien of het klopte wat de engel gezegd had (vers 15). Toen dat inderdaad zo bleek te zijn, konden zij op hun beurt niet voor zichzelf houden wat ze gezien en gehoord hadden: ‘Toen ze het kind zagen, vertelden ze wat hun over dat kind was gezegd’ (vers 17), tot verbazing van allen die het hoorden.

Velen van ons hebben het kerstverhaal al ontelbare keren gehoord. Waarom zou u deze Kerst het goede nieuws dat Christus, ‘het licht voor de wereld’ (Joh. 8:12), gekomen is, niet met zo veel mogelijk mensen delen?