In 2014 ontstond er een zinkgat onder het Nationale Corvette Museum in de Amerikaanse staat Kentucky, waardoor acht vintage, onvervangbare Chevrolet Corvette sportwagens opgeslokt werden. De auto’s raakten zwaar beschadigd en sommige konden niet meer gerepareerd worden.

Een van de auto’s trok extra veel aandacht. Dat was de miljoenste Corvette, die in 1992 van de productieband was gekomen en de meest kostbare uit collectie van het museum was. Het is fascinerend om te zien wat er met dat juweel gebeurd is nadat hij uit het zinkgat opgetakeld was. Experts herstelden de auto tot zijn oorspronkelijke staat, en dat hoofdzakelijk door zijn originele onderdelen te herstellen en weer terug te zetten. Hoe verschrikkelijk deze schoonheid er ook aan toe was, tegenwoordig ziet ze er weer even goed uit als de dag waarop ze uit de fabriek kwam.

Wat oud en beschadigd was, werd weer als nieuw gemaakt.

Wat een prachtig beeld van wat God in petto heeft voor wie in Jezus gelooft. In Openbaring 21:1 heeft Johannes het erover dat hij ‘een nieuwe hemel en een nieuwe aarde’ ziet. Veel bijbelgeleerden vatten deze ‘nieuwe’ aarde op als een vernieuwde aarde, want na bestudering van het woord nieuw blijkt dat dit in de kern de betekenis heeft van ‘vernieuwd’ of ‘hersteld’ nadat al het oude dat kapot is verwijderd of gemaakt is. Wat aan onze aarde kapot of corrupt is, zal God vernieuwen en herstellen, en zo gaat Hij een nieuwe en toch vertrouwde wereld maken waarin de gelovigen met Hem mogen leven.

Is dat geen prachtige en ten diepste verrassende gedachte? Een nieuw gemaakte, herstelde, vertrouwde en schitterende aarde. Denk je eens in hoe reusachtig het werk van Gods hand is en zal zijn!