‘Jesus loves me, this I know, for the Bible tells me so’ is een regel uit een van de bekendste christelijke liederen, dat vooral onder kinderen populair is. Sinds Anna B. Warner het lied in de negentiende eeuw schreef, hebben tallozen zich aan de tekst van dit lied opgetrokken: Jezus houdt van je, dat mag je zeker weten.

Mijn vrouw kreeg van iemand een bordje voor in huis, waarop deze gedachte op een originele en frisse manier wordt omgedraaid. Op het bordje staat de tekst: Jezus knows me, this I love.’ Dus niet ‘Jezus houdt van me, dat weet ik’, maar ‘Jezus kent me (weet wie ik ben), en daar houd ik van’. Naast het veel gehoorde ‘Jezus houdt van je’, geeft dit een andere, frisse kijk op onze relatie met Hem: Hij kent je, en dat is geweldig.

In het oude Israël werd een ware herder van een huurling onderscheiden doordat hij de schapen liefhad en kende. De herder bracht zo veel tijd met zijn schapen door, dat hij een diepe genegenheid voor ze ontwikkelde en ze stuk voor stuk kende. Niet zo gek dus, dat Jezus tegen zijn volgelingen zegt: ‘Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij . . . Mijn schapen luisteren naar mijn stem, ik ken ze en zij volgen mij’ (Joh. 1:14, 27).

Hij kent ons en heeft ons lief! Je kunt gerust bouwen op dat wat Jezus voor je wil, en rust vinden in de belofte dat Hij voor je zal zorgen, want zijn Vader ‘weet wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het hem vragen’, zegt Jezus (Mat. 6:8). Laat je niet gek maken door de ups en downs van het leven. Je bent gekend en geliefd door de Herder van je hart.