Waarom betalen ieder jaar miljoenen mensen een fors bedrag om een paar kilometer over een obstakelparcours te rennen, met modderpoelen, klimmuren en wat dies meer zij? Voor sommigen is het een persoonlijke uitdaging om te kijken hoe ver ze kunnen gaan, hun angsten te overwinnen, of hun uithoudingsvermogen te testen. Anderen gaat het vooral om het samenwerken als team van de verschillende deelnemers. Eén deelnemer vond het zo geweldig dat totale vreemden elkaar een helpende hand toesteken om het samen te halen (Stephanie Kanowitz in The Washington Post).

In de Bijbel worden we opgeroepen om teamwerk na te jagen als model om ons geloof in Jezus handen en voeten te geven. ‘Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen, en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komst ziet naderen’ (Heb. 10:24-25).

In de wedstrijd die ons geloof is, is het doel niet om ‘als eerste te eindigen’, maar om elkaar op een tastbare manier te bemoedigen en zo een voorbeeld van een hulpvaardig christen te geven.

Eens komt de dag waarop we ons leven hier op aarde afsluiten. Laten we tot het zover is elkaar aansporen, klaar staan om te helpen en elkaar elke dag weer opzoeken.