Lygon Stevens had als hobby om samen met haar broer Nick bergen te beklimmen. Ze waren ervaren klimmers, en beiden hadden ze Mt. McKinley beklommen, de hoogste berg van Noord-Amerika. Maar in januari 2008 stortten ze door een sneeuwlawine van een berg in Colorado af. Nick was ernstig gewond, en de twintigjarige Lygon overleefde de val niet. Toen Nick later het dagboek van zijn zus in een van haar tassen aantrof, vond hij de inhoud ervan zeer troostend. Het stond vol met bespiegelingen, gebeden en dankgebeden aan God, zoals uit dit fragment blijkt: ‘Ik ben een kunstwerk met Gods handtekening erop. Maar dat betekent niet dat Hij al klaar is, integendeel: Hij is nog maar net begonnen . . . Ik draag Gods vingerafdruk op me. Er zal nooit een tweede van mij zijn . . . Ik heb een taak in dit leven die niemand anders kan vervullen.’

Hoewel Lygon niet langer letterlijk op aarde rondloopt, betekent ze met de erfenis van haar leven en haar dagboek een grote inspiratie en aansporing voor de mensen die ze achterliet.

We zijn naar Gods evenbeeld gemaakt (Gen. 1:26), en daarom is iedere mens een ‘kunstwerk, met Gods handtekening erop’. Zoals Paulus schrijft: ‘Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn; in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God mogelijk gemaakt heeft’ (Ef. 2:10).

Loof God omdat Hij ieder van ons op zijn tijd en wijze gebruikt om anderen te helpen.