Toen ik National September 11 Memorial in New York City bezocht, nam ik snel een foto van een van de vijvers met weerspiegelend oppervlak. Om de twee vijvers heen staan de in bronzen platen gegraveerde namen van de bijna drieduizend mensen die omgekomen zijn bij de aanval op het World Trade Center. Toen ik later de foto nauwkeurig bekeek, zag ik de hand van een vrouw die op een naam rustte. Velen gaan naar die plek toe en raken de naam van een geliefde aan, en denken aan hem of haar terug.

De profeet Jesaja herinnerde Gods volk aan Gods blijvende liefde en zorg voor hen, die nog overeind bleef zelfs toen zij Hem de rug hadden toegekeerd. De Heer zei: ‘ Wees niet bang, want ik zal je vrijkopen, ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij’ (Jes. 43:1).

In Psalm 23 schrijft David: ‘Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij . . . Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven, ik keer terug in het huis van de Heer tot in lengte van dagen’ (vers 4-6).

God zal je nooit vergeten. Waar je ook heen gaat en in welke situatie je ook komt te verkeren, Hij kent je naam en houdt je vast in zijn onwankelbare liefde.