Ik houd van pure chocola, daarom googelde ik laatst de vraag ‘Is pure chocola goed voor je?’ Ik kwam bij allerlei verschillende antwoorden uit. Volgens sommigen was het goed, volgens andere niet. Datzelfde kun je voor vrijwel elke soort voedsel doen. Is melk goed voor je? Is koffie goed voor je? Is rijst goed voor je? Op al dit soort vragen bestaat er een enorm scala aan antwoorden. Misschien is het stellen van deze vragen dus al helemaal niet zo goed voor je. Je zou er hoofdpijn van kunnen krijgen.

Maar als je iets zoekt dat absoluut honderd procent goed voor je is, dan kan ik je het Woord van God aanraden. Hier volgt een greep uit alles wat het kan betekenen voor een volgeling van Jezus die op zoek is naar een relatie met God.

Het kan je zuiveren (Ps. 119:9, 11).

Het is een zegen voor je (Luc. 11:28).

Het maakt je wijs (Mat. 7:24).

Het geeft licht en inzicht (Ps. 119:130).

Het helpt je om geestelijk te groeien (1 Pet. 2:2).

Onze God is goed: ‘Goed is de HEER voor alles en allen’, staat er in Psalm 145:9. En in zijn goedheid heeft Hij een ieder die Hem liefheeft een gids ter beschikking gesteld, die kan helpen de relatie met Hem te verbeteren en zuiver te houden. Het kan moeilijk zijn om te weten wat goed is en hoe je moet leven in wereld waarin de keuzes ontelbaar zijn. Loof God dat Hij ons de Bijbel, zijn Woord, gegeven heeft waarin we wijsheid kunnen vinden en kunnen lezen wat goed voor je is. Met de psalmdichter mogen we zeggen: ‘Hoe zoet zijn uw woorden voor mijn gehemelte, zoeter dan honing voor mijn mond’ (Ps. 119:103).