Elizabeth had lang nodig gehad om van haar drugsverslaving af te komen, en toen ze eenmaal zover was, wilde ze graag anderen helpen die in hetzelfde schuitje zaten. Ze begon anonieme briefjes te schrijven die ze overal in de stad ophing. Ze stopte ze bij auto’s onder de ruitenwissers en plakte ze aan lantaarnpalen in de parken. Vroeger was ze wanhopig op zoek naar hoopvolle signalen; nu hoopt ze dat anderen die vinden als ze haar briefjes lezen. Een ervan sloot ze af met de woorden: ‘Veel liefde. Hoop doorgegeven.’

Hoop met liefde: dat is wat Jezus geeft. Elke dag weer geeft Hij zijn liefde en versterkt Hij ons met die hoop. Zijn liefde wordt niet stukje bij beetje uitgedeeld, maar stroomt overvloedig uit zijn hart, om in dat van ons terecht te komen: ‘Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is’ (Rom. 5:5). Hij wil de moeilijke momenten gebruiken om ons in volharding en karakter te laten groeien, en ons de voldoening van een hoopvol leven te geven (vs. 3-4). Zelfs wanneer wij ver van Hem afdwalen, houdt Hij nog steeds van ons (vs. 6-8).

Ben je op zoek naar tekenen van hoop? De Heer geeft hoop met liefde door ons uit te nodigen om te groeien in onze relatie met Hem. Onze hoop op een leven dat voldoening geeft, ligt verankerd in zijn onwankelbare liefde.