Laatst is een vriendin van ons, die als makelaar werkte, aan kanker overleden. Toen mijn vrouw en ik herinneringen aan Patsy ophaalden, moest Sue denken aan die keer dat Patsy jaren geleden een man tot geloof in Jezus had geleid die ook een goede vriend van ons geworden is.

Het is mooi dat Patsy gezinnen aan een huis hielp om in te wonen, maar dat ze ook anderen hielp om ervoor te zorgen dat ze een eeuwig thuis hebben.

Toen Jezus zich voorbereidde op zijn kruisiging, bleek dat Hij ook bezig was met het eeuwige thuis van zijn volgelingen. Tegen zijn leerlingen zei Hij dat Hij naar de Vader ging om een plaats voor hen klaar te maken en dat daar meer dan genoeg ruimte is voor iedereen die op Hem vertrouwt (Joh. 14:2).

In dit leven genieten we graag van een mooi huis om in te wonen, een speciale plek waar we met ons gezin kunnen eten, slapen en van elkaars gezelschap genieten. Maar bedenk ook hoe geweldig het zal zijn wanneer we na dit leven merken dat God voor ons een eeuwig thuis heeft klaargemaakt. Loof God voor het ‘leven in al zijn volheid’ dat Hij ons geeft (Joh. 10:10), inclusief zijn aanwezigheid bij ons nu en ons verblijf bij Hem in ons eeuwige thuis (14:3).

Als je eraan denkt wat God in petto heeft voor een ieder die op Jezus vertrouwt, kan het je stimuleren om Patsy’s voorbeeld te volgen en anderen met Jezus te laten kennismaken.