Als ik aan mijn vader denk, dan herinner ik me hem het best terwijl hij buiten aan het klussen of tuinieren is, of in de kelder in zijn werkruimte, die vol hing met allerlei fascinerende apparaten en hulpmiddelen. Zijn handen lagen nooit stil. Hij was altijd wel met iets bezig, soms met bouwen (een garage, of een vloertje, of een vogelhuisje), soms met sloten maken en soms met het ontwerpen van juwelen en voorwerpen van glas in lood.

Als ik aan mijn vader denk, dan denk ik vaak ook meteen aan mijn hemelse Vader en Maker, die altijd aan het werk is. Aan het begin van alles ‘grondvestte [Hij] de aarde (. . .) stelde haar grenzen vast (. . .) terwijl de morgensterren samen jubelden en Gods zonen het uitschreeuwden van vreugde’ (Job. 38:4-7). Alles wat Hij schiep was één groot kunstwerk, een waar meesterwerk. Hij ontwierp een adembenemend mooie wereld, en oordeelde dat het ‘zeer goed’ was (Gen. 1:31).

En dat omsluit ook jou en mij. God heeft ons gemaakt, tot in de intiemste en fijnste details (Ps. 139:13-16). Hij maakte ons naar zijn beeld, gaf ons zijn verlangen door om te werken en te scheppen en vertrouwde ons de zorg en heerschappij voor de aarde toe met alles wat daarop leeft (Gen. 1:26-28; 2:15). Wat voor werk je ook doet in je baan of als hobby, God geeft je de kracht en alles wat je verder nodig hebt om van harte met Hem mee te werken.

Laat alles wat we doen zijn om Hem te behagen.