Een zeldzame kwal walste met de stroom mee op ruim twaalfhonderd meter diepte in de oceaan bij Baja , voor de Californische kust. Zijn lichaam straalde prachtig helder tegen het donkere water in allerlei fluorescerende tinten blauw, paars en roze. Elegante tentakels trokken zich zwevend in en strekten zich weer uit bij elke klop van de bel-vormige kap. Terwijl ik zo op National Geographics keek naar de schitterende opnames van de kwalachtige Halitrephes maasi, dacht ik erover na dat God ervoor gekozen had om ook dit prachtige, gelatine-achtige wezen te scheppen. Net zoals Hij ook de andere tweeduizend kwalsoorten gemaakt had die de wetenschappers per oktober 2017 geïdentificeerd hadden.

We erkennen God als Schepper, maar staan we er ook genoeg bij stil om de diepe waarheid ook echt op ons in te laten werken, die in het eerste hoofdstuk van de Bijbel geopenbaard wordt? Onze geweldige God bracht licht en leven voort om zijn in creatief opzicht zo diverse wereld te ‘verlichten’, de wereld die Hij door een enkel woord tot aanzijn had geroepen. Hij bedacht de ‘grote zeemonsters en alle soorten levende wezens waarvan het water wemelt en krioelt’ (Gen . 1:21). De wetenschap heeft nog maar een fractie ontdekt van alle wonderbaarlijke schepselen die de Heer in het begin gemaakt heeft.

Ook vormde God doelgericht iedere persoon die leeft. Hij schiep elke dag van ons leven met een doel, nog voordat we onze eerst lucht inademden (Ps. 139:13-16). Laten we de Heer eren om zijn creativiteit en ons verheugen in de talloze manieren waarop Hij ons helpt om samen met Hem onze verbeelding te gebruiken en dingen tot zijn lof te scheppen.