Archeoloog Warwick Rodwell was zich aan het klaarmaken om met pensioen te gaan, toen hij een bijzondere ontdekking deed in de kathedraal van Lichfield in Engeland. Toen de bouwlieden een deel van de vloer van de kerk uitgroeven om plaats te maken voor een intrekbare basis, vonden ze een beeld van de aartsengel Gabriël waarvan men aannam dat het 1200 jaar oud was. Rodwell stelde zijn pensioen uit. Een opwindende en drukke nieuwe periode begon voor hem.

Mozes was tachtig jaar oud toen hij een vurige ontdekking deed die zijn leven voorgoed zou veranderen. Hoewel hij geadopteerd was door een Egyptische prinses, was hij zijn Hebreeuwse afkomst nooit vergeten en ging hij tekeer toen hij de onrechtvaardige behandeling van zijn volksgenoten zag (Ex. 2:11-12). Toen de farao hoorde dat Mozes een Egyptenaar had gedood die een Hebreeër mishandelde, wilde hij hem laten ombrengen. Zo zag Mozes zich gedwongen om naar Midjan te vluchten, waar hij zich vestigde (vs. 13-15).

Veertig jaar later, op zijn tachtigste, hoedde Mozes de kudde van zijn schoonvader toen ‘de engel van de HEER aan hem verscheen in een vuur dat uit een doornstruik opvlamde’ (Ex. 3:2). En ‘Mozes zag dat de struik in brand stond en toch niet door het vuur werd verteerd’. Daar op dat moment riep God Mozes om de Israliëten uit de slavernij in Egypte te voeren (vs. 3-25).

Waartoe zou God jou op dit moment in je leven kunnen roepen, met het oog op zijn wereldwijde plan? Wat voor nieuwe plannen geeft Hij je op je weg door het leven?