Toen haar prachtige bruine huid zijn kleur begon kwijt te raken, beangstigde het haar, alsof ze aan het verdwijnen was of haar ‘ik’ kwijtraakte. Met zware make-up probeerde ze ‘haar vlekken’ (zoals zij ze noemde) te verstoppen, die lichtere stukjes huid waar ze aan de huidziekte vitiligo leed. Bij die ziekte verlies je pigment (melanine), dat de huid zijn kleur geeft.

Op een dag vroeg ze zich opeens af waarom ze het eigenlijk wilde verbergen. In vertrouwen op Gods kracht voor zelfacceptatie, stopte ze met de make-up. Al snel kreeg ze haar zelfvertrouwen terug. Ten slotte werd ze het eerste model bij een cosmeticamerk van wereldfaam, dat openlijk uitkwam voor het feit dat ze aan vitiligo leed.

‘Ik voel me echt gezegend,’ zei ze in een talkshow op tv, waaraan ze toevoegde dat ze veel moed putte uit haar geloof, haar gezin en haar vrienden.

Het verhaal van deze vrouw vormt een mooie herinnering aan het feit dat wij allemaal naar Gods evenbeeld geschapen zijn. Zoals in Genesis staat: ‘God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen’(1:27). Hoe je er aan de buitenkant ook uitziet, je bent beelddrager van God. Als zijn schepselen weerspiegelen we zijn heerlijkheid. Als mensen die in Jezus geloven, worden we zo veranderd dat we Hem in de wereld kunnen vertegenwoordigen.

Heb je er moeite mee om van je eigen uiterlijk te houden? Kijk vandaag eens in de spiegel en glimlach terwijl je aan God denkt. Hij heeft je naar zijn eigen beeld gemaakt.