Stephen Cass, een van de redacteuren van het tijdschrift Discover, was vastbesloten om een aantal van de onzichtbare dingen te onderzoeken, die bij zijn dagelijkse leven horen. Terwijl hij naar zijn kantoor in New York liep, dacht hij: ‘Als ik radiogolven kon zien, dan zou de top van het Empire State Building [met al zijn radio-en tv-antennes] op een caleidoscoop lijken, die de hele stad verlicht.’ Opeens drong het tot hem door dat hij aan alle kanten omgeven was door één groot onzichtbaar elektromagnetisch veld van radio-en tv-signalen, wifi en nog veel meer.

Op een dag leerde Elisa’s knecht een heel andere soort ongeziene werkelijkheid kennen, de onzichtbare geestelijke wereld die er om ons heen is. Die ochtend werd hij wakker en zag hij hoe het leger van Aram om het huis van hem en zijn meester heen opgesteld stond. Zover zijn oog reikte zag hij soldaten op enorme oorlogspaarden (2 Kon. 6:15). De knecht werd bang, maar Elisa had er wel vertrouwen in, want hij zag een leger van engelen dat hen omgaf. Hij zei: ‘Wees niet bang, wij zijn met meer dan zij’ (vs. 16). Toen vroeg hij de Heer om de ogen van zijn knecht te openen, zodat ook hij zou zien dat de Heer zijn eigen leger de vijand liet omsingelen. Hij had de situatie in de hand (vs. 17)!

Voel jij je overweldigd en hulpeloos? Bedenk dan dat God alles in de hand heeft en voor je strijdt. Hij ‘vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat’ (Ps. 91:11).