Muziek vulde de kerkzaal toen de kleurenblinde kunstenaar Lance Brown het podium betrad. Met zijn rug naar de gemeente gekeerd nam hij plaats voor een groot wit doek en doopte zijn kwast in de zwarte verf. Met grote halen schilderde hij een kruis op het doek. Met zijn kwasten en handen zette de visuele verhalenverteller de ene streek na de andere op het doek en creëerde zo indrukwekkende beelden van de kruisiging en opstanding van Jezus. Grote delen van het doek bedekte hij met zwarte verf, waaraan hij blauwe en witte accenten toevoegde zodat hij in nog geen zes minuten een nu abstract schilderij gemaakt had. Hij pakte het doek op, draaide het om en zette het op de kop weer neer. Nu was er een heel ander beeld te zien: een gezicht vol mededogen, dat van Jezus.

Brown vertelde dat hij eerst geaarzeld had toen een vriend hem voorstelde om tijdens kerkdiensten zijn snelschilderkunsten te vertonen. Maar tegenwoordig reist hij de wereld over om te schilderen en mensen over Jezus te vertellen.

De apostel Paulus onderstreept de waarde en zin van de grote variatie aan gaven die God zijn volk op aarde gegeven heeft. Ieder lid van zijn gezin is toegerust om de Heer te verheerlijken en andere gelovigen op te bouwen in liefde (Rom. 12:3-5). Paulus moedigt ons aan om onze gaven te leren zien en gebruiken om met toewijding en vreugde anderen op te bouwen en op Jezus te wijzen (vs. 6-8).

God heeft ieder van ons geestelijke gaven, talenten, vaardigheden en ervaringen gegeven waarmee we Hem met heel ons hart mogen dienen, of dat nu achter de schermen of op een podium is. Als eerbetoon aan zijn creativiteit mogen wij onze unieke gaven en mogelijkheden inzetten om het evangelie te verspreiden en onze medegelovigen op te bouwen.