De eerste immigrant die in 1892 via Ellis Island de Verenigde Staten binnenkwam, Annie Moore, moet een geweldige opwinding ervaren hebben bij de gedachte aan een nieuw thuis en een nieuw begin. Na haar kwamen nog miljoenen anderen bij Ellis Island het land binnen. Als tiener had Annie een zwaar leven in Ierland achtergelaten om een nieuw leven te beginnen. Met alleen een kleine handtas kwam ze aan met een heleboel hoop, dromen en verwachtingen van een land vol mogelijkheden.

Met hoeveel meer opwinding en ontzag zullen Gods kinderen eens de ‘nieuwe aarde en nieuwe hemel’ binnengaan (Op. 21:1). We zullen aankomen in wat het boek Openbaring ‘de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem’ noemt (vs. 2). Met krachtige beelden beschrijft de apostel Johannes deze bijzondere plek. Er is een rivier ‘met water dat leven geeft (. . .) helder als kristal’ die ‘ontsprong aan de troon van God en van het lam’ (22:1). Water staat voor leven en overvloed, en de bron is niemand minder dan God zelf. ‘Er zal niets meer zijn waarop nog een vloek rust,’ schrijft Johannes verder (vs. 3). De zuivere, mooie relatie die God graag ziet tussen Hemzelf en de mens zal volledig hersteld worden.

Wat is het ongelooflijk als je beseft dat God, die zijn kinderen liefheeft en ons met het leven van zijn Zoon gekocht heeft, zo’n geweldig nieuw thuis voor ons klaarmaakt, waar Hij zelf met ons zal leven en onze God zal zijn (21:3).