Tijdens hun vakantie genoten Nate en Sherilyn van een bezoekje aan een omakase-restaurant. Omakase is een Japans woord dat zoveel betekent als ‘ik laat de beslissing aan jou’. Zo wordt een restaurant genoemd waar je de chefkok laat kiezen wat voor maaltijd hij je voorzet. Dit was hun eerste keer in een dergelijk restaurant en het klonk wat riskant, maar het eten dat de kok voor hen gekozen en bereid had, smaakte prima.

Het is een idee dat je ook kunt toepassen op je houding tegenover God als je Hem in gebed allerlei dingen vraagt. De leerlingen van Jezus merkten op dat Hij ‘zich geregeld terugtrok op eenzame plaatsen om er te bidden’ (Luc. 5:16). Op een dag vroegen ze Hem daarom om hun te leren bidden. Als antwoord zei Hij dat ze mochten vragen om vervulling van hun dagelijkse behoeften, om vergeving en om een uitweg uit verleidingen. In zijn antwoord zat de suggestie van overgave aan God: ‘Laat uw wil gedaan worden, op aarde zoals in de hemel’ (Mat. 6:10).

We mogen onze noden en verlangens bij God neerleggen omdat Hij graag van ons hoort wat er in ons hart leeft, en ervan houdt om dat te geven. Maar omdat we vergankelijke mensen zijn, weten we niet altijd wat het beste voor ons is. Daarom is het logisch om Hem met een nederig hart en in totale onderwerping om dingen te vragen. Het antwoord kunnen we aan Hem overlaten omdat we weten dat Hij betrouwbaar is en het goede voor ons kiest.