Waarom laat God het lijden toe?

Vierduizend jaar geleden sprak een man die persoonlijk, in zijn gezin en op financieel gebied, tegenslag te verduren kreeg, tot de zwijgende hemel en smeekte: ‘Laat me weten waarom U mij bestrijdt. Doet het U goed mij te verdrukken, te verachten wat Uw handen hebben voortgebracht?’ (Job 10:2-3) Deze vragen worden nog steeds gesteld. ‘Heeft God een hekel aan mij? Laat Hij me daarom zo lijden? Waarom ik wel en anderen niet?’

Daarover valt wel iets te zeggen. Geen uitputtende antwoorden, maar voldoende om ons leed in het juiste perspectief te blijven zien. Voldoende om ons te leren hoe we voordeel uit het lijden kunnen behalen. In dit boekje laat Kurt de Haan, uitgever van de bijbelstudiereeks Our Daily Bread (‘ons dagelijks brood’), ons zien dat de hemel weliswaar niet al onze vragen beantwoordt, maar ons wel alle antwoorden geeft die we nodig hebben om te vertrouwen op en te houden van Hem die ons, in ons leed, tot Zich roept.

PDF

You must be logged in to post a journal.

We gebruiken cookies voor een betere brows-ervaring. Door deze website te blijven gebruiken stemt u hiermee in. Hier vind u meer informatie over ons gebruik van cookies en hoe u ze kunt uitschakelen.