Een vrij leven: De vrucht van de Geest opnieuw bezien

Het moment waarop je kunt oogsten is het moment waarop je ziet wat je werk heeft opgeleverd. Vele uren van zware inspanning, voortdurend bevloeien, het bewaken tegen mogelijke gevaren en zelfs de aarde onder je nagels, het wordt allemaal de moeite waard wanneer je moestuin, boomgaard of wijngaard zijn vruchten oplevert.

De levenscyclus van de planten in je tuin zorgt ervoor dat je het gewenste, smakelijke resultaat bereikt. De geestelijke groei die je als christen doormaakt daarentegen is doorgaans niet zo zeker, en al helemaal nooit zo voorspelbaar als dat van de groenten in je tuin of de vruchten van je boomgaard. Ondanks al het zware werk en de vele uren die je erin stopt als je probeert een zekere volwassenheid te bereiken, zie je vaak slechts minimale resultaten, of zelfs een complete mislukking.

Met het beeld van de vrucht van de Geest dat Paulus gebruikt, hebben we een heldere en sprekende omschrijving van wat het betekent om geestelijk volwassen te zijn. Je krijgt er gewoon zin in om die heerlijke vruchten te oogsten. Maar waarom lijkt het altijd alsof ze net buiten je bereik liggen? Hoe hard je ook je best doet, het lijkt alsof je nooit dat geduld krijgt dat je zou mogen verwachten, of de vrede waar je zo naar snakt.

Maar als het nu eens juist onze inspanningen zijn, die het probleem zijn? In dit boekje biedt Con Campbell een vernieuwde kijk op de vrucht van de Geest, waardoor we beter gaan begrijpen wie verantwoordelijk is voor de groei. Het is onze hoop dat deze gedachten je helpen je verlangen om meer op Jezus te lijken te vervullen.

– Our Daily Bread Ministries

You must be logged in to post a journal.

We gebruiken cookies voor een betere brows-ervaring. Door deze website te blijven gebruiken stemt u hiermee in. Hier vind u meer informatie over ons gebruik van cookies en hoe u ze kunt uitschakelen.